Jamboreeryhmän kuulumisia

Kesällä 2023 Etelä-Koreassa järjestetään maailmanjamboree, eli neljän vuoden välein järjestettävä partiolaisten kansainvälinen suurleiri. Etelä.Korean Jamboreelle odotetaan noin 50 000 osallistujaa ympäri maailman ja suomen joukkueessakin on ennätykselliset lähes 1000 jäsentä. Jamboree projekti on aloitettu jo pari vuotta sitten, mutta nyt ollaan päästy todenteolla vauhtiin. Leiriläiset on jaettu leirilippukuntiin, eli noin 40 hengen ryhmiin, jonka kanssa matkustetaan, majoitutaan ja osallistutaan ohjelmaan. Leirilippukuntien ensimmäiset ennakkotapaamiset pidetäänkin jo parin kuukauden päästä!

Maailmanjamboree on valtava projekti ja myös taloudellisesti iso haaste. Me Palokkalaiset olemmekin tehneet monenlaista varainhankintaa. Varainhankinnalla pystytään kattamaan osa leirimaksusta, jonka suuruus on n. 3500€/hlö. Isolla leirimaksulla kompensoidaan köyhemmistä oloista tulevien osallistujien pienempiä leirimaksuja. Olemme PaPassa päättäneet tehdä varainkeruuta myymällä erilaisia palveluita ja olemmekin saaneet palautetta, etä tukeminen laadukasta palvelua vastaan on mielekästä. Olemme muun muassa putsanneet autoja, myyneet hevosenlantaa lannoitteeksi tehneet kauppojen inventaarioita ja suunnitelleet oman pakohuonepelin teltassa toteutettuna. Kesällä olimme töissä festareilla ja ralleissa. Nyt syksyllä varainkeruu jatkuu entiseen malliin.

Jos sinulla on kysyttävää tai ideoita varainhankintaan liittyen, voit olla meihin yhteydessä papajampille@gmail.com. Seuraa myös Palokkalaisten ja leirilippukunnan matkaa Instassa ja Facebookissa

#papajampille